Site Loader
Siena

Siena,İtalya’nın Toskana bölgesinde yer alan Ortaçağ’dan kalan dokusunu koruyarak günümüze ulaşmış bir şehir. Siena’nın tarihi bölgesi UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmıştır. İtalya’nın popüler şehirleri Roma,Floransa,Venedik,Milano ve Napoli kadar çok bilinmesede özellikle son zamanlarda İtalya’ya gelen turist ve gezginlerin rotalarına ekledikleri şehir olmayı başarmıştır.

Bu arada Toskana bölgesinin en önemli sana şehirlerinden Floransa yazımı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz!

Siena

Toprak ve kahve tonlarından oluşan dar sokaklı evlerin arasında dolaşırken kendinizi adeta 14.yüzyıla ışınlanmış hissedeksiniz. Doğal bir dönem filmi platosunu andıran sokaklarında gezerken aynı zamanda kendinizi sanki bir masalın içerisine düşmüş gibi hissedebilirsiniz.

Siena’ya Ulaşım!

Siena

Siena’ya İtalya’nın bir çok şehrinden kara,demir ve havayoluyla ulaşmanız mümkün. Ayrıca yurtdışından da Siena’ya havayoluyla gelebilirsiniz. Genellikle gezginlerin tercihi Roma,Floransa ve Milano gibi şehirlerden karayolu veya demiryoluyla ulaşım oluyor. Havayoluyla Siena’ya ulaşım pek tercih edilmiyor.

Karayolu ile ulaşım; Floransa’ya yaklaşık 85 km uzaklıkta bulunan Siena’ya 1-1.30 saatte aracınızla ulaşabilirsiniz. Özel aracınızla gitmenizin avantajı yol üzerindeki gördüğünüz küçük kasabalarıda gezebilmeniz olacaktır. Navigasyon yardımıyla kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Otobüs ile Floransa’dan ulaşmanız kolay olacaktır. Santa Maria Novella tren istasyonu’nun yanında bulunan otobüs firmaları Siena’ya 1.30 saatlik yolculuk ile ulaşmanız mümkün oluyor. Diğer şehirlerdende Siena’ya otobüs ile ulaşabilirsiniz fakat en kolay ve  en kısa Floransa üzerinden gitmek olacaktır. Sita otobüs firması ile ulaşım sağlayabilirsiniz.  Ek olarak Siena’ya otobüs ile giderseniz tam merkezde inebilir ve tarihi merkezde inmiş olursunuz. Otobüs firması ile detaylı bilgi için buraya tıklayın.

Demiryolu ile ulaşım; Floransa Santa Maria Novella tren istasyonu’ndan Siena’ya yine 1.30 saatte ulaşabilirsiniz. Yalnız Siena’ya tren ile gitmeyi tercih ederseniz istasyon tarihi bölgeye 2 km uzaklıkta kalıyor. Bu durumda istasyondan inip tarihi bölgeye yürüyebilirsiniz bu yürüyüş çok uzun. sürmüyor. Diğer bir seçenek istasyonun önünden merkeze gelen otobüsler bulunuyor. Otobüslere binerek tarihi meydana kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Biz Siena’ya Pisa üzerinden gittiğimizden dolayı önce Pisa’ya tren ile gittik ve burayı gezdikten sonra Pisa tren istasyonu’ndan Siena’ya bilet alıp buradan ulaşım sağladık. Yalnız Pisa’dan Siena’ya direk ulaşım yok Empoli aktarmalı ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Yani Pisa’dan biletinizi alırken zaten biletinizin üzerinden aktarma yapacağınız Empoli durağını yazıyor. Empoli’de inip Siena’ya giden trene geçiyorsunuz. Yine bilet üzerinden hangi platformdan bineceğiniz yazıyor. Görevlilere sorduğunuzda onlarda gösteriyorlar zaten. Pisa’dan tren ile 1.30 – 2 saatte Siena’ya ulaşabilirsiniz. Tren saatlerine bakmak için linke tıklayabilirsiniz.

Biz Siena’da trenden indiğimizde otobüse binmek yerine yürümeyi tercih ettik. Yaklaşık yarım saatlik bir yürüyüş ile Piazza del Campo meydanına ulaşmıştık. Eğer vaktiniz varsa sizde yürümeyi tercih edebilirsiniz.

Görmeden Dönmeyin;

Piazza Del Campo

Siena

Siena’ya gittiğinizde görmeniz gereken ilk yerlerden biri olan meydan, Avrupa’nın en büyük ortaçağ meydanlarından biri olarak kabul edilir. Mimari bütünlüğüyle dikkat çeken meydanda oturup dinlenebileceğiniz ve birşeyler yiyip,içebileceğiniz restaurant,kafeler bulunuyor.

Siena

Meydan,Siena’da gezilecek yerlerin başında geliyor. Buraya geldiğinizde yerlere oturup dinlenen ve meydanı izleyen bir çok kişi görebilirsiniz.Çantalarınızı kenara koyup sizde bir yere oturup etrafı izleyebilirsiniz.

Meydanın bir başka özelliği ise yılda 2 defa at yarışlarının yapılmasıymış. 1650 yılında beri her yıl 2 Temmuz ve 16 Ağustos tarihlerinde Palio geleneği Piazza Del Campo’da gerçekleştirilmektedir. Şehrin 17 semtinin katıldığı yarışlarda her at bir semti temsil ediyor. Siena, Palio At Yarışları’nın yapıldığı aylarda on binlerce turist ağırlıyor.

Ayrıca normal zamanlarda gittiğinizde meydanda  pazar yerleri kuruluyor.Biz gittiğimizde çikolata festivali vardı. Değişik şekillerde çikolatala ve tatlı çeşitlerini görebilirsiniz bu pazarda ve isterseniz satın alabilirsiniz her birinden.

Palazzo Pubblico (Belediye Sarayı)

Siena

13.yy sonlarında gotik mimari anlayışı ile yapılan saray Piazza Del Campo meydanında bulunuyor. Meydana geldiğinizde direk karşısınızda bu muhteşem binayı görebilirsiniz. Halen aktif olarak belediye binası olarak kullanılmaktadır.

Torre Del Mangia

Siena

Palazzo Pubblico’nun hemen yanında yer alan kule,1338-1348 yıllarında inşa edilmiştir. 102 metre uzunluğundaki Mangia kulesi,kilise ile devletin eşitliğini simgelemek için Siena katedrali ile aynı boyda inşa edilmiştir. Kuleye çıkabilmek için belediye binasının yanındaki bilet gişesinden biletinizi alabilirsiniz. Kuleye çıkabilmeniz için 400 basamağı tırmanmanız gerekiyor. Muhteşem Toskana manzarasını izlemek için merdivenleri çıkmaya hazır olun.

Siena Duomo (Siena Katedrali)

Siena Katedrali

Siena’nın en büyük yapılarından biri olan Siena Katedrali gotik mimarisi ile 1215-1263 yıllarında tasarlanıp tamamlanmıştır. İlginç kubbesi ise 1264 yılında tamamlanmıştır. Katedrale girmek için bilet alıp gezebilirsiniz.

Farklı farklı 7 bölümden oluşan Katedrali gezmeniz için her yere ayrı bilet yada tüm katedrali gezmek için tek bilet alarak gezebilirsiniz. Opa si Pass ile katedrali tek biletle daha ekonomik olarak gezebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak için tıklayabilirsiniz. Siena’ya gelmişken mutlaka Katedrali ziyaret etmeden dönmeyin.

Siena Sokakları

Siena’ya gittiğinizde mutlaka sokaklarında doyasıya dolaşın. Her bir sokakta ayrı bir gizem hissi ile gezebileceğiniz sokakları ile kendinizi tam bir ortaçağ döneminde hissedeceksiniz. Bazı sokaklara girerken oldukça çekinebilirsiniz biz çoğu sokağı doyasıya dolaştık ve adeta burada büyülendik diyebilirim. Sokaklarda dolaşırken yaşadığınız hissi anca oradayken hissedebilirsiniz 🙂

Alışveriş,Yeme ve İçme

Siena’da alışveriş yapabileceğiniz bir çok mağaza görebilirsiniz. Dünya markaları ve yerel markaların karşılıklı olarak yol boyunca sıralandığı mağazaları gezebilirsiniz. Siena’ya tabiki alışveriş yapmak için gitmezsiniz ama gitmişken merak ederseniz dilediğiniz mağaza ve hediyelik eşya dükkanlarını dolaşabilirsiniz. Biz geçerken 1-2 mağazaya şöyle bir göz attık ama dediğim gibi alışveriş kısmında çok fazla oyalanmaya gerek yok.

Yeme,içme olarakta yine bu sokaklarda bulunan butik kafelerde birşeyler atıştırabilirsiniz. Yada Piazza del Campo’da bulunan restaurant ve kafelerde birşeyler yiyip içebilirsiniz.

Konaklama olarak Siena’da bir çok otel seçeneği bulunuyor fakat biz günübirlik gezmeyi tercih ettiğimizden akşam tekrardan Floransa’ya dönüş yaptık. Konaklama hakkında bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Siena bizim çok sevdiğimiz ve gezerken adeta büyülendiğimiz yerlerden oldu. Her sokağını ayrı ayrı çok severek hayran kalarak dolaştık. İster günübirlik ister konaklamalı nasıl giderseniz gidin Toskana bölgesine özellikle Floransa’da gittiyseniz mutlaka 1 gününüzü Siena’ya ayıracak şekilde planlanınızı yapın. Siena mutlaka görülmesi gezilmesi gereken yerlerden.

azgezenadam

Hakkımda

Hakkımda

Azgezenadam Kimdir?

Herkese merhaba… Hakkımda sayfasını oluştururken ne yazsam,nerden başlasam, hakkımda neler…

Son yorumlar

    Göster
    Gizle