Site Loader
manavgat-01

Antalya’nın en meşhur şelalesi Manavgat, Antalya merkeze 72 km uzaklıktadır.Adını aldığı Manavgat ilçesinde bulunan şelale, büyük yer altı sularının 3-4 km’lik bir falezden düşmesiyle meydana gelir.

Şelale’yi besleyen en büyük kaynak Dumanlı Kaynağı’dır. 4 metrelik yükseklikten dökülmesine rağmen geniş bir alana yayıldığı ve debisi fazla olduğundan oldukça etkili bir görünüme sahiptir.

manavgat-04

Doğa ile baş başa kalmak isteyenlere olanak sağlayan şelale etrafında piknik alanlarının yanı sıra restaurant ve kafeler bulunuyor. Ayrıca hediyelik eşya dükkanlarından magnet,kupa gibi eşyalar alabilirsiniz.

Nasıl Gidilir?

Özel aracınızla Antalya merkezden 1,5 saatte ulaşabilirsiniz. Navigasyon ile tam konuma gidebileceğiniz gibi tabelalar ile de kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Aracınızı şelale girişindeki otoparka bırakabilirsiniz.

Giriş Ücreti

manavgat

Giriş ücreti olarak 10 tl ödeme yaparak giriş yapabilirsiniz.

Neler yapılır?

Manavgat Şelalesi’ne gittiğinizde şelale üzerinde bulunan nehirde rafting ve kano yapabilirsiniz. Bunların yanı sıra şelale etrafında bulunan piknik alanlarında piknik yapabilirsiniz.

Şelale etrafındaki restaurantlarda taze alabalık yiyebilirsiniz veya yine buradaki kafelerde birşeyler yiyip içebilirsiniz.

Manavgat Şelalesine defalarca gitmeme rağmen her seferinde ilk defa gitmiş gibi mutlu oluyorum. Şelale’nin sağlamış olduğu doğal alan özellikle sıcak havalarda rahatlayıp dinlenmenizi sağlıyor.

Manavgat’a kadar gitmişken şelale’den sonra mutlaka buraya 10 km’lik uzaklıkta bulunan Side Antik Kenti’ni ziyaret etmenizi öneririm. Side Antik Kenti yazımı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

azgezenadam

Hakkımda

Hakkımda

Azgezenadam Kimdir?

Herkese merhaba… Hakkımda sayfasını oluştururken ne yazsam,nerden başlasam, hakkımda neler…

Son yorumlar

    Göster
    Gizle