Site Loader
Amsterdan neler yapılır

Amsterdam’da gezilmesi gereken yerleri diğer yazımda anlatmıştım. Okumak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Amsterdam’da gezilecek yerler!

Amsterdam’a gitmişken yapmanız gereken çok şey bulabilirsiniz. Ben 7 tanesini yazıyorum umarım beğenirsiniz.

1.KANAL TURU

Amsterdam’a gidince kanal turu yapmadan dönülmez. Ben iki kere gittiğimde de hava buzdu ama yine de bir kere kanal turu yaptım. Sizde hava nasıl olursa olsun muhakkak yapın derim.

Bireysel yapmak isterseniz deniz bisikleti kiralayabilirsiniz.Fakat burda dikkat etmeniz gereken şey ayakkabılarınız su geçirmez olsun. Pedal çeviriyorsunuz ve bazı bisikletlerin içine su girebiliyor bundan dolayı sağlam bir ayakkabı giyin derim.

amsterdam kanal turu

Diğer bir seçenek ise Tekne turları. Kanallarda turlar düzenleyen turistik tekneler ile de kanalı dolaşabilirsiniz.Teknelerin üstü kapalı olduğu için üşüme ve ıslanma gibi bir riskiniz olmuyor.Dilerseniz bu şekilde de tur yapabilirsiniz. Tercih size kalmış her ikisi de keyifli olacaktır.

amsterdam kanal turu
Tekne ile kanal turu

2. I AMSTERDAM YAZISINDA FOTOĞRAF

I AMSTERDAM

Meşhur I amsterdam yazısında fotoğraf çekinmeden dönmeyin. Müzeler bölgesinde bulunan yazı, gün içerisinde oldukça turist çekiyor. Sakin bir anının yakalamak için sabah erkenden gelmek gerek. Amsterdam da bir ikon haline gelen yazının önünde sizde fotoğraf çekinin muhakkak.

3.DAM MEYDANI

Dam Meydanı
Dam Meydanı

Amsterdam’ın en meşhur meydanı “DAM”. Amsterdam’a gelince gezilecek yerler listenizin başında yer alıyor. Kraliyet Sarayı,Amsterdam Kilisesi, Zafer Anıtı ve Madam Tussaud’un yer aldığı Amsterdam’ın en popüler meydanı. Amsterdam da gezilmesi gereken yerlerin başında geliyor.

4.MADAME TUSSAUDS

Madam Tussaud
Madame Tussauds

Dünyaca ünlü balmumu müzesi. Dünyaca ünlü olan insanları Balmumu heykellerinin sergilendiği müze Amsterdam’da da oldukça popüler. Madam Tussauds’da görülmesi gereken yerlerden biri. Yalnız bilet alırken uzun kuyruklar bekleyebilirsiniz online bilet alırsanız sıra beklemek zorunda kalmazsınız. İnternet sitesinden bilet fiyatlarını öğrenmek için tıklayın.

5.RED LIGHT DISTRICT

Red Light District
Red Light District – Kırmızı Fener Mahallesi

Meşhur Kırmızı Fener Mahallesi, Amsterdam’ın en popüler ve merak uyandıran bölgelerinden. Porno performansı sergilenen tiyatroların, erotik müzelerin olduğu mahalle’ye Dam Meydanı’ndan yürüyerek ulaşabiliyorsunuz.

 

7.PATATES KIZARTMASI 

Holanda Patatesi

Amsterdam’da yemek için bir çok şey bulabilirsiniz ama en meşhuru Hollanda Patatesidir. O kadar meşhur ki her sokakta her köşede patates kızartması satan dükkanlar mevcut. Özellikle Dam Meydanında gezerken bolca görebilirsiniz bu dükkanları. Ben şahsen Hollanda Patatesine bayıldım çok lezzetli gerçekten ister sade isterseniz üzerine istediğiniz sosları ekletebiliyorsunuz.

Hollanda Patatesi

Külahta boy boy satılan patates kızartmaları  için bazı dükkanlar sıra bile bekliyorsunuz. Kesinlikle yemeden dönmeyin.

Yukarıda da bahsettiğim gibi Amsterdam’da yapacak,gezilecek çok yer var. Nereye gideceğiniz,neler yapacağınız sizin seyahatiniz tarihlerinizle ilgili. Ben ilk akla gelen yerleri yazdım sizlerde yorumlarda önerilede bulunabilirsiniz.

 

azgezenadam

Hakkımda

Hakkımda

Azgezenadam Kimdir?

Herkese merhaba… Hakkımda sayfasını oluştururken ne yazsam,nerden başlasam, hakkımda neler…

Son yorumlar

    Göster
    Gizle