Site Loader
volendam

Volendam, Hollanda’nın Kuzey Holland bölgesinde yer alan Edam-Volendam belediyesine bağlı olan bir balıkçı kasabası.

Volendam o kadar huzurlu,sakin ve tatlı ki oraya vardığınız andan itibaren yüzünüzde tebessümle geziyorsunuz. Benim Hollanda’da en çok sevdiğim yerlerden oldu bu kasaba bir daha ki gittiğime bir gece konaklamayı bile düşünüyorum.

Volendam’a Nasıl Giderim?

Volendam
Volendam

Volendam’a biz özel araç ile ulaştık. Sizlerde özel araçla veya otobüs ile gelebilirsiniz. Burası için araç kiralamanıza gerek yok zaten kiraladıysanız arabanızla gelin derim ama araç yoksa Amsterdam’dan buraya otobüsler geliyor.

Amsterdam merkez’den 316 numaralı otobüslerle yaklaşık 30 dakikada burda oluyorsunuz. Volendam Centrum durağında indikten sonra Turist Info’dan ücretsiz bir haritada alabilirsiniz.

Amsterdam’da gezilecek yerler için yazımı burdan okuyabilirsiniz.

Volendam’da Neler Yapılır?

Volendam’a geldiğiniz zaman yürüyerek kasabayı dolaşabilirsiniz. Sahil şeridinde yürüyüş yapmanızı tavsiye ederim. Sahil boyunca uzanan Hollanda Evleri’nin önündeki yolda yürümek çok keyifli olabilir. Havanın sıcak olduğu mevsimlerde denize bile giriyorlarmış burda.

Volendam’da dolaşırken rastgele sokak aralarında gezmek ayrı bir keyifli olacaktır. Ana caddesinde ki  hediyelik eşya dükkanlarını dolaşabilir hediyelik alabilirsiniz. Hediye almayı düşünüyorsanız burası Amsterdam’a göre daha ucuz hediyelerinizi burdan almanız daha ekonomik olacaktır. Hediyelik eşya dükkanları haricinde butik kafelerde birşeyler içebilirsiniz.

Volendam’ın balıkçı kasabası olmasının dışında peynir fabrikaları ve peynirleri de oldukça meşhur. Fabrikalarında peynir çeşitlerinin yanı sıra peynirlerin nasıl yapıldığının videolarını da izleyebiliyor ve peynirlerin tadına bakabiliyorsunuz. Otlu,biberli,kimyonlu hatta pestolu gouda peynirlerini görünce oldukça şaşırmıştım. Benim gibi Gouda Peynirine bayılıyorsanız hangisini alacağınızın kararını vermekte zorlanabilirsiniz. Biz sade olanı almıştık. Eğer peynir alacaksanız onuda burdan alabilirsiniz Amsterdam’a göre epey fiyat farkı olabiliyor.

Volendam’da Ne Yenir?

Fish and Chips

Volendam’da ne yenir derseniz tabi ki balık derim. Liman kasabası olduğundan dolayı taze taze balık çeşitleri oldukça lezzetli. Kibbeling benim favorim en sevdiğim bu balık oldu. Balıkların yanında patates kızartması ve özel sosları içeceklerininde olduğu menüler oluyor. Fish and Cips yiyebileceğiniz bir çok dükkan bulunuyor.

Fish and Cips
Fish and Cips

Volendam da kasabanın verdiği huzur eşliğinde vakit geçirmek oldukça keyifli oldu bizim için. Amsterdam’a gittiğimizde tekrardan gitmeyi bu sefer daha çok vakit geçirmeyi düşünüyoruz. Umarım sizlerde  gezerken oldukça keyifli vakit geçirirsiniz.

azgezenadam

Hakkımda

Hakkımda

Azgezenadam Kimdir?

Herkese merhaba… Hakkımda sayfasını oluştururken ne yazsam,nerden başlasam, hakkımda neler…

Son yorumlar

    Göster
    Gizle