Site Loader
Antwerp

Antwerp’e biz günü birlik gittik ve bizim için kısa bir gezi oldu çok fazla dolaşamadık sadece bir kaç yeri gezdik ben yine kısaca gezimizden sizlere bahsetmek istiyorum.

Öncelikle Antwerp hakkında kısa bir bilgi vereyim. Avrupa’nın en eski kentlerinden biri olan Antwerp, Belçika’da bir liman kentidir.Dünya’nın dördüncü Avrupa’nın ikinci büyük limanına sahiptir. Belçika’nın başkent Brüksel’den sonra ikinci büyük şehridir.

Antwerp
Antwerp Şehir Merkezi

Ben Antwerp’de çok gezemedim ama şehre ilk giriş yaptığımda Amsterdam gibi düzenli,temiz bir şehirden Antwerp’ deki sokakların kirliliği ve şehir planlamasında ki düzensizlik kısa bir şaşkınlık yaşatmıştı. Açıkcası Amsterdam’ın düzenine bir kez daha hayran olmuştum. Bunun haricinde kısa ama güzel vakit geçirdik tabi ki ve enfes Belçika çikolataları ve waffle’larının tadına bakmadan dönemezdik burdan 🙂

Antwerp’e biz Amsterdam’dan arabayla yaklaşık 2-3 saatlik yolculuk yaparak geldik. Sizde özel aracınızla Amsterdam veya diğer Avrupa ülkeleri’nden kolayca gelebilirsiniz veya otobüs,tren seçeneklerini kullanabilirsiniz.

ANTWERP GEZİLECEK YERLER

Antwerp’de yürüyerek heryeri gezebilirsiniz. Çok fazla yürümek istemiyorsanız 13 numaralı tramway ile istediğiniz yerlere gidebilirsiniz.Biz çok fazla dolaşamadığımızdan arabayı otopark’a park edip yürüyerek dolaşmayı tercih ettik. Vaktimiz çokda olsa yine yürürdük Antwerp yürüyerek keşfedilecek,gezilecek şehirlerden ve çok fazla büyükte olmadığından yürüyerek keyifli keşifler yapabilirsiniz.

1.Antwerp (Ansvers) Tren İstasyonu

Mimari güzelliği ile görmeniz gereken yerlerden olan istasyon, şehrin  ana tren istayonudur. 1895-1905 yıllarında inşaa edilen istasyon günümüzde Belçika’da ki demiryolu mimarisinin en güzel örneği olarak kabul edilmektedir.

2.Meryem Ana Katedrali

Meryem Ana Katedrali, gotik mimari tarzıyla Antwerp’in simgesi haline gelmiştir. 123 metrelik uzunluğuyla Kuzey Avrupa’nın en etkiliyeci dini yapılarından olan Katedral’in yapımına 1352’de başlanmış ve asla tamamlanamamıştır.

3.Meir Caddesi

Meir Caddesi

Meir Caddesi, Antwep’in ana alışveriş caddesidir. Antwerp Belediye Binası’nı Merkez Tren İstasyonu’na bağlayan cadde’de yer alan dünyaca ünlü mağazalar ve yerel mağazalar ile alışveriş tutkunlarının uğrak yerleri arasında bulunuyor. Günün her saati oldukça canlı olan cadde’de keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Antwerp’de dediğin gibi biz çok kısa dolaştık bir kaç yeri dolaşabildik sadece bundan dolayı başka gezilecek yerleri maddeler halinde isimlerini yazıyorum siz vaktinize göre bu noktalarıda gezebilirsiniz.

4. Rubens Müzesi (Rubenshuis) – Rubenshuis, Anvers’teki Peter Paul Rubens’in eski evi ve atölyesidir. Rönesans mimarisini barındıran müze ziyaret edilmesi gereken yerlerden geliyor.

5.Museum aan de Stroom – Eilandje bölgesindeki Scheldt nehri boyunca yer alan bir müze, Belçika’nın en büyük müzesi’dir.

6.Belediye Binası & Eski Pazar Meydanı – Eski Pazar Meydanı,Eski kentin merkezinde yer alıyor. Ortaçağ’dan kalma pek çok bina bulunan meydan’da kış dönemlerinde buz pateni pisti kurulmaktadır.

7.Het Steen – Denizcilik müzesi’ne ev sahipliği yapan kale Vikings akınlarına karşı inşaa edilmiştir.

Benim ilk anda aklıma gelen yerler buralar.  Eğer vaktiniz kısıtlı değilse Antwerp’de nerelere gidilir öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz. Ben biraz da yeme,içmeden kısaca bahsedicem.

Antwerp’de Ne Yenir?

Antwerp’de ne yerim derseniz aklınıza ilk gelen tabi ki Belçika Waffle’ı olacaktır. Sokaklarda ayaküstü veya cafeler’de servis edilen waffle’ı tatmadan dönmeyin derim.

 

Biz merkez istasyon’da gezdikten sonra ayaküstü waffle’ı standı görünce denedik ve tabi ki bayıldık. Sıcak Waffle üzerine vişne sosu enfesti gerçekten. Sade ve meyve,karamel  sos seçenekleri ile oldukça lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Daha sonra bir cafede dinlenmek için oturduğumuzda farklı versiyonunu denedik bu da tabi ki süperdi.

Diğer bir seçenek tabi ki atıştırmalık olarak patates kızartması.Belçika’da oldukça meşhur olan Belçika Patatesi kızartması Hollanda Patatesi’nden çok farklı değil ama burdaki de oldukça lezzetliydi.

Belçika Patatesi

 

Cadde üzerinde tüm cafelerde ve snack barlarda kısaca her yerde çıtır çıtır kızarmış patates görebilirsiniz.Denemeden dönmeyin derim. İçecek olarak ise Belçika biraları oldukça ünlü eğer alkol kullanıyorsanız tercih edebilirsiniz.

Bunların haricinde yemek ve tatlı seçenekleri olarak şunları tercih edebilirsiniz;

Dame Blanche; Vanilyalı dondurma üzerine krema, kiraz ve özel çikolata sosu dökülerek hazırlanan bu tatlı’yı her yerde deneyebilirsiniz. Akşam yemekleri sonrası ikram edilmesi Ülke’de gelenek haline gelmiş.

Handjes; El şeklinde çikolatalar, özellikle Antwerp de hayli popüler. Şeker, un, yumurta ve badem parçalarından oluşan Handjes, tüm marketlerde satılıyor denemeden dönmeyin!

Moules Frites; Eğer midye seven biriyseniz patates kızartması ile birlikte servis edilen midyeleri deneyebilirsiniz.

Stoemp; Geleneksel Belçika yemeği olan içinde  hindiba, lahana, soğan, havuç, ıspanak gibi lezzetler bulunduran bir patates püresi olan bu yemek, genellikle domuz pastırması, sosis veya sığır eti ile servis ediliyor.

Vaktiniz kısıtlıysa sizde yazdığım yerleri hızlıca dolaşabilirsiniz veya geniş vaktiniz varsa rahat rahat Antwerp’i dolaşabilirsiniz. Biz Antwerp’deyken Cadılar Bayramıydı ve sokaklarda oldukça renkli görüntülere bazende anlık korkutucu şeylere şahit olduk. Kısaca eğlenceli bir gezi oldu bizim için 🙂

Antwerp’e sınır olan Amsterdam’da gezilecek yerler yazımı buradan okuyabilirsiniz.

 

azgezenadam

Hakkımda

Hakkımda

Azgezenadam Kimdir?

Herkese merhaba… Hakkımda sayfasını oluştururken ne yazsam,nerden başlasam, hakkımda neler…

Son yorumlar

    Göster
    Gizle