Site Loader
Disneyland Paris

Disneyland yada orjinal adıyla Euro Disney Resort Paris’in doğusunda yer alan bir masal şehri. Özellikle çocukların ve içindeki çocuğu öldürmeyenlerin,macera ve eğlence dolu bir gün geçirmek isteyenlerin mutlaka gitmesi gereken eğlence merkezi.

Biz Disneyland’a Amsterdam’dan turla gittik. Daha doğrusu internetten Paris gezisi bakarken gözümüze yerel bir tur şirketinden Paris ve Disneyland gezisi çarptı oldukça uygun bir fiyata 2 günlük turu satın alıp gitmiştik.Disneyland için tur olayı oldukça avantajlı ve ekonomik bence normal girişi oldukça pahalıydı biz gittiğimizde fakat Paris gezisi ve şehir gezileri için tur tercih edenlerden değilim. Gittiğim şehri kendi yaptığım plana,programa göre hatta plansızca istediğim gibi gezmeyi seviyorum tura bağlı kalmayı sevmiyorum. Disneyland için mantıklı olabilir zaten bireyselde gitsen içerde her türlü serbestsin 🙂 Fakat en kısa zamanda bir Fransa ve Paris seyahati düşünüyorum ve doya doya gezmek istiyorum zira turla çok dolaşamamıştık ve gitmişken bu sefer bireysel olarak bir Disneyland gezisi yapabiliriz.

Disneyland Paris

Öncelikle sizlere Disneyland hakkında kısa bir bilgi vereyim sonra gezimize geçelim. Disneyland Paris, 12 nisan 1992 tarihinde açılmış olup Tokyo Disney Resort’un ardından ABD dışında açılan 2. Disney parkıdır.  Marne-la-Vallée kentinde bulunan park Avrupa’nın en çok ziyaret edilen tema parkıdır.

Disneyland içerisinde iki adet tema park, tatil otelleri, alışveriş,yemek eğlenci komplekslerinin yanı sıra birde golf sahası yer alıyor. İki bölümden oluşan Disneyland’daki tema parkların biri Disneyland Park diğeri ise daha sonradan yapılan Walt Disney Studios Parktır.

Nasıl Giderim?

Disneyland’a Paris’ten metro ile ulaşabilirsiniz. Paris’ten RER A treni ile Marne la Vallee – Parc Disneyland durağında inerek ulaşım sağlayabilirsiniz. Yaklaşık 40 dakikalık metro yolculuğu ile kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Özel aracınız ile gidecekseniz navigasyon ile yine kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Disneyland Park Biletleri
Disneyland Biletleri

Bilet için ise parkın gişelerinden alabilirsiniz ama burda alırsanız pahalıya gelebilir en iyisi internetten online almak oldukça avantajlı olabiliyor. Biz turla gittiğimizden konaklamalı bir fiyat ödemiştik bunun içinde Paris turu’da vardı. Güncel Disneyland biletlerine bakmanız ve satın almanız için link bırakıyorum.

Disneyland yukarıda da yazdığım gibi 2 bölümden oluşuyor. Disneyland Park ve Walt Disney Studios Park. Çocuk ile gidiyorsanız ilk olarak Disneyland Park’a girmeniz daha mantıklı olabilir. Daha sonra Disney filmlerinin yapıldığı bölüm olan Walt Disney Studios Park’ı gezebilirsiniz. Eğer çocukla gitmiyorsanız ilk studio kısmını dolaşıp burayı hemen bitirip daha sonra park kısmını gezebilirsiniz. Böylelikle Park’ta daha çok vaktiniz olmuş olur zira burası için epey vakit gerekli oluyor.

Disneyland Park 

Disneyland Harita
Disneyland Park Haritası

Disneyland Park, 5 ana bölümden oluşuyor ve park’a girerken harita temin edip böylelikle gideceğiniz bölümleri harita üzerinden işaretleyebilirsiniz.Harita edinmeniz ve haritayı takip etmeniz park çok büyük olduğu için sizin için faydalı olabilir.

1.Main Street USA

Main Street USA, parkın giriş kısmında bulunan caddede sağlı,sollu sıralı alışveriş dükkanları,kafeler,konsept restaurantlar bulunuyor. Cadde’de 19.yüzyıl Amerikan kasabası teması seçilmiş. Buraya adım attığınız anda kendinizi bir anda sanki masal diyarında buluyorsunuz. Her adımınızda büyülenerek gezdiğiniz caddedeki tüm dükkanlara girmek istiyebilirsiniz. Caddenin sonun Uyuyan Güzel’in şatosu bulunuyor 🙂 Akşam olunca ışıklarıyla adeta büyüleniyorsunuz. Main Street’ten kalkan ve parkı gezdiren bir tren bulunuyor.Belli zaman aralıklarıyla tur yaptıran treni yakalarsanız yorulduğunuz anda hem dinlenmiş hemde etrafı izleyerek güzel bir tur yapmış olursunuz.

2.Discoveryland

Uzay konseptli eğlence aletlerinin olduğu bölüm oldukça güzel yerlerden biri. Space Mountain: Mission 2 burada önerebileceğim bölüm. Bir Rolly Coaster ile Ay’a yolculuk yapıyor ve tüm güneş sisteminin sanki içinden geçiyormuşsunuz hissi veren mükemmel bir araç. Disneyland’da o kadar yorulmuştuk ki bu araca bindikten sonra tekrardan adrenalin yüklendik çok güzeldi.

3.Fanstasyland

Bu bölüm özellikle küçük yaştaki çocuklar için dizayn edilmiş. Çocuğunuzla gittiyseniz burası tam onlara göre çocuklar için tüm eğlence aletlerinin olduğu bölüm özellikle haftasonları baya kalabalık oluyor. En popüler alet ise Peter Pan’s Flight. Pamuk Prenses ve 7 Cüceler’den tutunda Disney’in tüm karakterleri’nin olduğu bölüm çocuklar için eğlenceli dakikalar sunuyor. Ayrıca Disney Karakterleri’nin saat başı geçit töreni yapması ile oldukça renkli görüntüler ortaya çıkabiliyor.

4.Adventureland

Disneyland Adventureland

Macera severler için Hapishane ve kalyonlarla dolu Karayip Korsanları bölümü ve Indiana Jones Temple of Peril kısımları en popüler olan kısım. Heyecan ve atraksiyon arayanlar için mükemmel bölümler arasında yer alıyor.

5.Frontierland

Disneyland Frontierland

 

Vahşi Batı konseptinin yer aldığı bölümde de olukça güzel yerler var. Arkamda görmüş olduğunuz Big Thunder Mountain hız treni buranın en popüler kısımlarından biri. Vahşi Batı temasını tam anlamıyla burda yaşayabilirsiniz ve kendinizi film setinde gibi hissedebilirsiniz.

Burda gördüğünüz yer ise yine en popüler yerlerden olan Phantom Manor yani Hayaletli veya Perili Köşk. Burda’da karanlıkta perili ev konsepti ile sırayla arka arkaya girdiğini ev içerisinde bir vagonda evi dolaşıyorsunuz ve içerde hayaletli,perili objeler ile ürpertici ve eğlenceli anlar yaşıyorsunuz. Burasıde en sevdiğim yerlerden olmuştu.

Disneyland Frontier

Disneyland’a biz gittiğimizde Cadılar Bayramına kısa bir süre kalmıştı ve bundan dolayı da Vahşi Batı konseptine birde Cadılar Bayramı eklenmişti ve bizim için çok güzel bir konsept oldu ?Burdaki bir çok mağazada cadı şapkaları,kostüm ve kıyafetleri bulunuyor bunları satın alabiliyor veya giyinip fotoğrafta çekinebiliyorsunuz.

Frontier Disneyland

Main Street USA’da ki gibi vahşi batı ve cadılar bayramı birleşince dükkanların hepsi ayrı dikkat çekici olmuştu ve hangisine gireceğimizi şaşırmıştık. ? Disneyland’ın en sevdiğim bölümlerinden oldu burası benim için. Disneyland Park’tan anlatacaklarım bu kadar bir daha gittiğimizde daha detaylı bir şekilde yazmayı düşünüyorum. Şimdi Park’ın ikinci kısmı var yani film stüdyolarının bulunduğu kısım Walt Disney Studios Park.

Disneyland Park, dönemsel olarak özellikle yaz ayları ve haftasonları oldukça kalabalık oluyor buda eğlence aletlerinde saatlerce sıra bekleminize sebep oluyor. Hatta bazılarında öyle kuyruklar oluyorki buda hem zaman kaybına hemde can sıkıntısına yol açabiliyor. Bunlar için bir çözüm üretilmiş FASTPASS otomatları. Biletinizi binmek istediğiniz aletin ordaki Fastpass otomatına okutup belirli saat aralığında size kupon veriyor ve sizde saatiniz gelince direk sıra beklemeden istediğiniz eğlence aletine binebiliyorsunuz. Yalnız burda dikkat edilmesi gereken şey bir bölüme Fastpass kuponu aldıysanız aynı anda birden fazla kısma alamıyorsunuz. Yani bir  atraksiyon için Fastpass  alınca buna binene kadar diğerine kupon alamazsınız saatiniz gelip bindikten sonra bir diğeri için alabilirsiniz.

Fastpass vakit konusunda oldukça avantaj sağlıyor. İstediğiniz kısma kuponu aldıktan sonra saatiniz gelene kadar diğer atraksiyonlara binebilirsiniz.

Paris’in Simgesi Eyfel Kulesi yazımı okumak buradan okuyabilirsiniz!

 

2.Walt Disney Studios Park

Walt Disney Studios Park

Parkın bir diğer kısmı Walt Disney Studios Park. Yukarıda yazdığım gibi eğer ki çocuk ile gitmiyorsanız ilk olarak bu kısmı dolaşmanız daha mantıklı olacaktır. Stüdyo kısmını bitirip böylelikle Disneyland Park kısmı için daha çok vaktiniz olacaktır.

Walt Disney Studios kısmında film setlerini dolaşabileceğiniz bir tur olan  Studio Tram Tour: Behind the Magic’e katılabilirsiniz.Bir tramway’a biniyorsunuz ve film setlerinin yanı sıra filmlerde kullanılan araçlar,aksiyon sahnelerinden bir simülasyon izleyebiliyorsunuz. Yukarıdaki gibi filmlerdeki araba ve uçak gibi kullanılan araçları görebiliyorsunuz.

Tramway’la tur yaparken bir yerde duruyor önce deprem daha sonra patlama ile birlikte bir yangın ve yangını söndürmek içinde su patlamasıyla tramwaya kadar heryer sel oluyor. Güzel ve ilginç bir atraksiyondu vaktiniz olursa bu tura katılmanızı tavsiye ederim.

Walt Disney Studios Park

Stüdyo’yu gezerken izlediğiniz filmlerdeki araçları görmek inanılmaz duygu yaşatıyor insana. Film dekorları arasında dolaşırken kendinizi Hollywood setlerinde geziyor hissedebilirsiniz. Turun ardından bu kısımda binebileceğiniz bir diğer atraksiyon Tower of Terror. Benim stüdyo kısmında en beğendiğim yer burası oldu.

Tower of Terror

Otel görünümlü bir yere giriyorsunuz ve burada tuhaf otel görevlileri sizi bir araya topluyor. Otelin iç kısmı bu şekilde oldukça karanlık ve loş bir ortam oluyor bi ara tamamen kararıyor ve etrafınızda görevliler dolaşıyor daha sonra olduğunuz yerde asansörle sizi yukarı çıkartıyorlar. Gruplar halinde bir odaya alıyorlar ve orda koltuklarınıza oturup kemerlerinizi bağlayınca olay başlıyor. Bir anda oturduğunuz yerde yukarı çıkıyor ve hızlıca aşağıya iniyorsunuz karşınızdaki ekrandada birşeyler oynatılıyor. Bir ara o kadar yükseğe çıkıyorsunuz ki gökyüzünü görüp tekrar aşağıya iniyorsunuz. Oldukça atraksiyonlu ve heyecanlı bir bölümdü. Bu kısmı kesinlikle deneyin.

Walt Disney Studios Park

Eğer soğuğa aldırış etmeyenlerdenseniz yaz aylarına göre daha boş bulabilirsiniz Disneyland’ı. Birde özellikle haftaiçi gitmeye dikkat edin haftasonları ekstra kalabalık olabiliyor hele havada güzelse saatlerce kuyruk beklemek zorunda kalabilirsiniz.

Disneyland

Yeme ve içme konusunda Main Street USA caddesinde bir çok kafe ve restaurant bulabilirsiniz fakat burdaki dükkanlar biraz pahalı olabilir. Bunun yerine park içerisindeki bölümlerde bulunan kafelerde ve fast-food dükkanlarında daha ucuza birşeyler yiyebilirsiniz.

Paris’e gelmişken eğer vaktiniz varsa en azından 1 gününü Disneyland’a ayırmanızı öneririm. Disneyland’ın açılış saati her dönem sabah 10:00. Kapanış ise dönemsel olarak değişiyor 21:00 – 23:00 arası değişiyor diye biliyorum.

Disneyland

Disneyland’da alışveriş yapmanız için bir çok mağaza bulunuyor. Main Street USA üzerindeki dükkanların yanı sıra eğlence bölümlerin ordaki mağazalarda da oldukça çok hediyelik eşya kıyafet gibi bir çok şey bulmanız mümkün. Asıl parkın çıkışında ki Disney mağazası çok güzel ve oldukça büyük. Buraya girdiğinizde vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Mickey ve Mini Mouse karakterleri’nin olduğu eşyaların yanı sıra bir çok Disney karakterininde hediyelik eşyaları bulunuyor. Hediyelik kupalar,magnetler,anahtarlık,çerçeve,albüm ve daha bir çok şeyin arasında kayboluyorsunuz. Anı kalması açısında en azından magnet,anahtarlı veya kupa alabilirsiniz burdan.

Biz Disneyland’ı herkes gibi çok sevdik. Adeta masal diyarında rüya gibi bir gün yaşadık ve en kısa zamanda bir Paris gezisinde buraya 1 günümüzü tekrardan ayırmayı düşünüyoruz.

 

azgezenadam

Hakkımda

Hakkımda

Azgezenadam Kimdir?

Herkese merhaba… Hakkımda sayfasını oluştururken ne yazsam,nerden başlasam, hakkımda neler…

Son yorumlar

    Göster
    Gizle